Allgemein

Rregullat e reja të karantinimit në Gjermani

Posted on
rregullat te reja per karantinim

Mësimi i gjuhës gjermane – Kliko këtu Rregullat e reja të karantinimit për ardhjen në Gjermani të personave nga vendet e rrezikuara futen në fuqi me 8 nëntor. Ndër vendet e rrezikuara janë edhe të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor: Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Serbia, Mali i Zi dhe Bosnjë-Hercegovina, si dhe të gjitha […]

Allgemein

Viza Shengen

Posted on

Mësimi i gjuhës gjermane – Kliko këtu Për të hyrë në Gjermani, njerëzve nga vendet e treta, siç është Kosova, u duhet një vizë. Në këtë artikull, ne do të përqendrohemi në vizën 90 ditore dhe si ta merrni atë. Viza 90-ditore Kjo vizë është menduar për qëllime turistike dhe u jepet njerëzve që dëshirojnë […]

Allgemein

Mësimi i gjermanishtes online

Posted on

Mësimi i gjuhës gjermane – Kliko këtu Vende të lira pune – Kliko këtu Mësimi i gjermanishtes mund të jetë shumë i vështirë për shumë njerëz. Përveç kësaj, kurset në klasë janë shpesh shumë të shtrenjta. Në këtë artikull do t’ju prezantojmë disa opsione si mund të mësoni gjermanisht (me çmim të ulët) në internet.  […]

Allgemein

Gjermania në recesion të thellë

Posted on

Vende të lira pune – kliko këtu Mësimi i gjuhës gjermane – Kliko këtu Për shkak të virusit Corona (Coronavirus), Gjermania sikur dhe mbarë bota, po përballet me krizën më të thellë ekonomike pas Luftës së Dytë Botërore. Gjermania është përballur me një krizë më të madhe ekonomike vetëm në vitet 1930, në kohën e […]

Allgemein

Çfarë sjell Ligji i ri për punë në Gjermani?

Posted on

Vende të lira pune – kliko këtu Në Gjermani ka hyrë në fuqi me 1 mars Ligji i ri për imigrimin e fuqisë së kualifikuar punëtore nga shtetet jo anëtare të Bashkimit Evropian (vendet e treta), ku bëjnë pjesë edhe Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut… Ja rregullat e reja të punësimit. Mësimi i gjuhës gjermane – Kliko […]

Allgemein

Ekonomia gjermane ka nevojë për punëtorë të huaj

Posted on

Vende të lira pune – Kliko këtu Vende të lira pune Gjermania ka nevojë për fuqi të huaj punëtore edhe në kohën e pandemisë Corona. Në veçanti ka nevojë në sektorin e shëndetësisë dhe përkujdesjes për të moshuarit, në sektorin e ndërtimtarisë, në fushën e teknologjisë (IT). ABC-Consulting ju njofton edhe me listën e vende […]

Allgemein

Sa janë rrogat në Gjermani?

Posted on

Vende të lira pune – Kliko këtu Shumë persona janë të interesuar të punojnë në Gjermani për shkak të rrogave dhe një perspektive më të mirë. Po sa janë rrogat në Gjermani? Rrogat në Gjermani nuk mund të krahasohen me ato në Shqipëri, Kosovë dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor. Por mos harroni: Rrogat në […]

Allgemein

Profesionet që kërkohen më së shumti në Gjermani

Posted on

Vende të lira pune – Kliko këtu – Asistent teknik – Inxhinier mekanik – Elektricist – Instalues elektrik – Elektricist për ndërtimin – Hidraulik – Teknik i ngrohjes – Punëtor pa kualifikime për ujë – Shofer – Monitorim i infrastrukturës hekurudhore – Mirëmbajtja e infrastrukturës në hekurudhat – Infermierë në pediatri – Infermierë në kirurgji […]

Allgemein

Çfarë ndryshime sjell projektligji i ri për punë në Gjermani?

Posted on

Me 1 mars 2020 ka hyrë në fuqi Ligji i ri për fuqinë punëtore nga vendet e treta, ku bëjnë pjesë edhe Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor.  Ligji parashikon disa ndryshime shumë të rëndësishme për ardhjen e punëtorëve në Gjermani.   Disa nga ndryshimet  Ligji parashikon ndër tjerash:   […]

Allgemein

Si merren vizat në ambasadën gjermane në Shqipëri

Posted on

Mësimi i gjuhës gjermane – Kliko këtu Për shkak të interesimit të madh për punë në Gjermani, ambasada gjermane në Tiranë ka publikuar një udhëzues për të gjithë ata që duan të punojnë me punë të rregullta në Gjermani. Udhëzuesi parashikon që personat që mund të punësohen me dokumente të rregullta ndahen në dy kategori: […]